Ești pregătit pentru un accident de hard disk?

 Este doar o chestiune de timp înainte de a vă confrunta cu o problemă de hard disk. Sunteți pregătit să vă pierdeți datele? Dacă hard disk-ul tău sa prăbușit acum, ai un plan de acțiune pe care să-l urmezi?
Majoritatea oamenilor se gândesc doar la copierea de rezervă a datelor după ce întâmpină o problemă. Nu vă pregătiți pentru un dezastru de pierderi de date.
Planul dvs. de acțiune privind integritatea datelor ar trebui să cuprindă următoarele:
1) Cât de des vă veți crea copii de rezervă ale datelor
2) Ce date veți crea înapoi
3) Ce procedură de rezervă veți folosi
Cât de des vă faceți copii de siguranță ale datelor dvs. poate fi determinată numai de cât de importantă este că simțiți că este. Răspundeți la această întrebare: "Dacă hard disk-ul meu sa prăbușit chiar acum, aș fi în regulă dacă aș avea datele de la cel puțin (în urmă)".
Bineinteles ca ai vrea totul, dar daca poti avea datele de la 1 luna sau 6 luni in urma ar fi suficient? Orice timp este suficient marcați în calendarul dvs. atât o copie de hârtie, cât și o întâlnire de pe PC pentru a vă reaminti.
Schimbați bateriile detectorului de fum atunci când întoarceți ceasul înapoi și când îl porniți înainte? De asemenea, faceți o copie de rezervă a datelor dvs.
Dacă nu vă schimbați ceasurile, alegeți câteva sărbători sau date speciale care se întâmplă aproape de intervalul de timp pe care doriți să vă creați copii de rezervă, astfel încât să nu uitați.
Datele pe care le copiați în siguranță depind de modul în care folosiți PC-ul. Unele dintre directoarele cheie, dacă utilizați Windows, sunt directoarele My Documents, Favorites și Desktop.
Amintiți-vă dacă utilizați mai multe profiluri pe PC, apoi cele trei directoare de mai sus pot fi diferite pentru fiecare profil și fiecare ar trebui să fie susținut.
Veți dori, de asemenea, să includeți datele dvs. de e-mail. Nu uitați să notați conturile de e-mail pe care le aveți. De asemenea, trebuie să scrieți orice nume de utilizator și parole, astfel încât acestea să nu fie pierdute. Ar trebui să te uiți la fiecare director pentru a vedea dacă are informații de care ai avea nevoie.
Faceți o listă cu toate programele software pe care le utilizați. Dacă aveți CD-urile fizice, puneți-le pe toate într-un loc sigur.
Nu uitați CD-urile pentru perifericele dvs., cum ar fi scanerul, camera digitală, PDA etc. Colectarea acestor CD-uri vă poate aminti de datele suplimentare de care aveți nevoie pentru a crea copii de rezervă.
Dacă rulați software-ul pe care l-ați instalat din fișierele descărcate, le ardeți pe CD-R și adăugați-l în colecția dvs. Dacă utilizați un CD-R sau DVD-R, îl puteți actualiza în timp ce descărcați și instalați aplicații noi.
Ce procedură utilizați pentru a crea copii de siguranță ale datelor dvs. poate fi determinată de cantitatea de date pe care doriți să o creați înapoi. Datele dvs. se potrivesc pe un CD sau DVD, caz în care trebuie doar să le ardeți și ați terminat.
Dacă se întâlnesc mai multe DVD-uri, atunci vă recomandăm să luați în calcul un al doilea hard disk pentru a vă copia datele. Dacă nu vă simțiți bine să adăugați oa doua unitate de hard disk internă sau folosiți un laptop, puteți achiziționa o unitate de hard disk externă pentru a crea copii de siguranță ale datelor.
Informațiile pe care le aveți pe unitatea hard disk ar putea dispărea într-o clipă. Dacă nu doriți să cheltuiți până la 3.000 de dolari pentru a avea o companie de recuperare a datelor să recupereze informațiile pe care le pot obține de pe hard disk, atunci faceți câteva minute chiar acum și creați planul de acțiune pentru backup.
Dacă aveți vreodată o situație de urgență, planul dvs. de acțiune va fi polița dvs. de asigurare. Dacă aderă la ea, datele dvs. valoroase vor adera la tine!

Postări populare