Recuperarea datelor: Sfaturi pentru începători


Chiar acum, probabil că vă aflați într-o mulțime de dureri mintale și tot ceea ce vă preocupă vă recuperează datele cât mai repede posibil - așa că ne vom abține de la comentarii cu privire la înțelepciunea copiilor de rezervă periodică. A trecut timpul măsurilor preventive - problema este recuperarea datelor.
În primul rând - un sfat simplu vă poate economisi o gramada de bani. Scoate-ți rolodex-ul și ține-te de prietenii tăi în tehnologie. Dacă aveți noroc, ei vă vor oferi ajutor și, dacă sunteți cu adevărat norocoși, ar putea avea chiar și un software de recuperare a discurilor.
Dacă nu ai noroc, scoate-ți portofelul sau poșeta acum ... pentru că asta te va costa. De asemenea, fiți pregătiți pentru a pierde mult timp - recuperarea datelor poate dura mult timp.
Primul lucru pe care trebuie să-l stabiliți este exact ce este greșit cu hard disk-ul:
* Fie calculatorul dvs. nu va boot, sau* Computerul se învârte în sus, dar nu puteți vedea unul dintre celelalte unități.
Să vedem dacă putem elimina cel mai rău scenariu. Ascultați cu atenție unitatea hard disk - se produce un fel de zgomot ciudat, cum ar fi zgârierea, răzuirea, bifarea etc.?
Dacă da, atunci unitatea dvs. este deteriorată fizic și singura speranță pe care o aveți este să o luați la un serviciu de recuperare a datelor, unde experții ar putea să vă poată dezactiva datele. Aceste servicii sunt scumpe și consumatoare de timp - deci trebuie să faceți un apel de judecată cu privire la valoarea datelor de pe disc:
Dacă este vorba doar de datele de joc salvate sau de fișierele muzicale descărcate, pe care le-ați dori înapoi, probabil că sunteți mai bine să vă loviți pentru că nu ați făcut backup și ați acceptat pierderea datelor.
Dacă, pe de altă parte, este o carte sau alt tip de produs de informații pe care ați lucrat de mai mulți ani, atunci îl trimiteți unui serviciu de recuperare de date pentru o evaluare și citare - de obicei nu costă nimic.
Dacă hard disk-ul dvs. este OK, atunci veți avea șansa de a vă recupera datele.
Mai întâi va trebui să descărcați niște software pentru a vă ajuta.
Din păcate, utilitățile software mai bune nu sunt gratuite, dar vestea bună este că mulți vă permit să le încercați să vedeți dacă pot accesa datele. Există câteva produse gratuite disponibile, dar, în general, acestea nu sunt ușor de utilizat - nici o interfață cu utilizatorul / o mică documentație sau nu sunt foarte eficiente.
Există o listă de software recomandat pe site-ul nostru - http://www.recoverdatafiles.com - comparați diferitele opțiuni apoi descărcați câteva dintre versiunile de încercare.
Următorii pași se vor baza pe modul de configurare a unităților dvs. de hard disk:
* Dacă aveți doar o singură unitate de hard disk care nu a fost împărțită sau împărțită în alte unități "logice", va trebui probabil să atașați unitatea hard disk la un alt computer care are spațiu suficient pentru a stoca toate datele. Acest lucru poate fi destul de tehnic, astfel încât, dacă nu aveți abilitățile, vă rugăm să obțineți un prieten de computer savvy pentru a ajuta.
O altă opțiune este de a achiziționa un hard disk extern USB. Apoi, puteți pur și simplu introduceți hard disk-ul în carcasă și conectați-l într-un alt PC utilizând un port USB.
* Dacă aveți o configurație a unității multiple și computerul este bine încărcat, atunci va fi doar un caz de a obține software-ul descărcat pentru a citi fișierele și apoi a le copia pe altă unitate - cu condiția să aveți o unitate cu spațiu suficient pe ea. Dacă nu, va trebui să atașați unitatea hard disk la o altă mașină cu o capacitate de rezervă suficientă.
* Scenariul în care aveți o configurație multiplă, în cazul în care unitatea de probleme este cea care conține fișierele sistemului de operare este mai dificilă.
Căutați un pachet software de recuperare a datelor care are o opțiune de boot disponibilă. Ceea ce înseamnă că atunci când porniți computerul cu discul de boot în el, va rula automat programul de recuperare a datelor fără a încerca să pornească ferestrele. Ar trebui să puteți vedea fișierele dvs. și apoi să le copiați pe altă unitate.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor permite să reveniți la toate fișierele importante.
Odată ce ați avut timp să vă recuperați, vă rugăm să aruncați o privire la diversele articole de pe site-ul nostru - obiectivul nostru este de a face una dintre cele mai bune resurse pentru recuperarea datelor.

Postări populare