Bachkup. Dar Unde?


Știm cu toții că trebuie să facem rezervări periodice, dar fișierele de backup pot deveni uriașe. Adăugați că la fișierele dvs. existente și hard diskul computerului dvs. notebook pare să se fi redus peste noapte. Indiferent de dimensiunea hard disk-ului pe calculatorul notebook, spațiul este o premieră. În plus, nu este o idee bună să stocați copiile de rezervă pe același hard disk, deoarece nu îl puteți recupera - mai degrabă învinge scopul de a face backup, nu credeți? Deci ce faci, care sunt opțiunile tale?
Backup la o unitate hard disk externă. Aceasta este probabil cea mai rapidă și cea mai rentabilă opțiune. Puteți obține adesea o unitate detașabilă la vânzare sau cu o reducere la un preț scăzut de asemenea. Puteți obține unul cu sute de gigaocteți de spațiu. Ele pot fi ușor de conectat la calculatorul dvs. notebook. Cu toate acestea, nu uitați că acestea sunt unități de hard disk și că hard disk-urile pot eșua. S-ar putea ca backup-ul extern să nu reușească înainte de efectuarea calculatorului dvs. notebook.
Backup online. Aceasta este de fapt o idee bună, deoarece dezastrele fizice se pot întâmpla la casa ta. Și când se întâmplă asta, veți avea întotdeauna o copie într-un loc care nu este afectat de dezastru. Acesta este motivul pentru care întreprinderile au de obicei o singură copie de rezervă în incintă și una (sau mai multe) în afara sediului. Cel mai bun lucru în ceea ce privește copierea de rezervă online este că este accesibil de oriunde cu o conexiune la internet. Deci, dacă notebook-ul dvs. nu reușește atunci când sunteți departe de casă, puteți să vă recuperați datele.
Multe dintre aceste servicii sunt la prețuri rezonabile și vă oferă tot ce aveți nevoie pentru a obține transferul de siguranță în siguranță. Dar, pentru că datele dvs. vor fi pe sistemul altcuiva, alegeți o companie de renume, una care nu este doar stabilită, ci ia foarte serios confidențialitatea datelor despre clienți.
Rețea de stocare anexată la rețea. Acest lucru ar avea sens dacă aveți mai multe computere. Acestea vă permit să nu numai de backup date de mai multe computere într-o singură locație, dar și capacitatea de a partaja sau de a prelua fișiere din acea zonă centrală. De asemenea, puteți realiza un efect similar echipând un computer mai vechi cu o unitate de disc mare și îl puteți folosi doar pentru stocare sau copiere de rezervă.
Backup la CD sau DVD. Acesta este considerat cel mai sigur pentru integritatea datelor pe termen lung. Unitățile externe și spațiul de stocare în rețea pot încă să se prăbușească și sunt predispuse la viruși. CD-urile și DVD-urile sunt, de asemenea, ieftine. Dar copierea de rezervă pe discuri zilnic este o problemă, deoarece veți găsi că trebuie să ieșiți manual pe discuri. Ea devine și mai multă muncă grea atunci când aveți o mulțime de fișiere și backup-ul dvs. se întinde pe mai multe discuri. Cealaltă problemă cu această metodă este că utilitarele de rezervă care vin împreună cu sistemul dvs. de operare nu pot face backup pe o unitate CD sau DVD. Deci, va trebui să dați bani în plus pentru a cumpăra un software de backup terț care va.
Nici o soluție de copiere de rezervă nu este o sută la sută și ceea ce alegeți, desigur, va depinde de modul în care lucrați. Dacă datele dvs. sunt cu adevărat importante pentru dvs., nu încercați să vă bazați pe o sursă de rezervă. Creați două surse separate dacă vă puteți permite, doar în caz.

Postări populare